Järki, tunteet vai molemmat? Sisällön arvo ratkaisee

Tuota vain sellaista sisältöä, jolla on kuluttajalleen arvoa ja/tai joka herättää tunteita. Jos kumpikaan kriteeri ei täyty, jätä sisältö tekemättä.

Internetsi ja some ovat täynnä epämääräistä sisältöhuttua, jonka tarkoitus on korkeintaan palvella sen tekijän omia tarkoitusperiä – kohderyhmän tarpeet täysin sivuuttaen. Kyllä te tiedätte, juttuja ja sisältöjä, joissa fokus on yrityksessä: ”katsokaa, mitä upeaa olemme tehneet!”. Totuus on, ettei KETÄÄN kiinnosta, jos tuo upeus ei jotenkin palvele muidenkin tavoitteita ja motiiveja. Tällainen ”self serving content” on edelleen yllättävän yleistä ja istuu tosi tiukassa etenkin yrityksissä, joissa viestintää on vuosikymmeniä tehty siitä lähtökohdasta, että kunhan tiedotetaan niin kyllä jengi kiinnostuu. Perään laitetaan nykyään ehkä kiva LinkedIn-postaus, jossa pukumiehet pönöttävät kättelemässä, kun joku iso diili on saatu maaliin. Ja sitten todetaan, että eivät nämä sisällöt toimi meidän bisneksessä.

No miten sitten kääntää sisällöntuotanto ympäri ja saada vaikutusta aikaan?

1. Tunne kohderyhmäsi

Perusjuttu ensin: kun tunnet kohderyhmän, et lähde tyhjästä arvailemaan, mikä voisi toimia 👉🏼 kohderyhmän tarpeet ja motiivit tunteva sisällöntuottaja osaa tökätä niihin fiksusti ja vaikuttavasti. Kaikille kaikkea on edelleenkin ei mitään kenellekään.

2. Panosta sisällön tarjoamaan hyötyyn – höystä tunteilla

Sisällön tuottama arvo ja herättämät tunteet voivat asua samassa paketissa, mutta on myös aivan ok fokusoida jompaan kumpaan. Kaiken sisällön ei tarvitse järisyttää emotionaalista kokemusta vaan riittää, että siitä on kuluttajalleen ”vain” hyötyä (uutta tietoa, havaintoja, vinkkejä jne.). Faktat on jees jos kohderyhmä niitä arvostaa – ja useimmat arvostavat. Vähintä mitä voit tehdä on huolehtia, ettet tuota samaa mitäänsanomatonta sisältömössöä eetteriin ilman jompaa kumpaa – arvoa tai tunnetta. Upeinta on jos faktoihin saa yhdistettyä tunnekokemuksen – se tutkitusti auttaa ymmärtämään ja muistamaan faktat. Myös balanssi näiden välillä löytyy testaamisen kautta. Botit ja tekoäly osaavat suoltaa tyhjänpäiväistä sisältöä ihan riittämiin, sun ei kannata lähteä siihen kelkkaan ollenkaan.

3. Määritä sisällölle tavoite ja mittaa sen toteutumista

Aseta tavoite ja mittaa sen toteutumista: miltä onnistuminen näyttää ja mitä kohderyhmässä tapahtuu kun tavoite saavutetaan? Voin kertoa, että tuohon kysymykseen on monesti yllättävän vaikea saada konkreettista vastausta – siis sellaista, jota on mahdollista mitata edes joten kuten. Tai kehittää mittareita. Tavoitteen määrittelyyn kannattaa siis käyttää aikaa, sillä takaan, että homma helpottuu tämän jälkeen huomattavasti.

Järki vai tunteet? Kumpaan tekemäsi sisältö kallistuu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: