Jakelulla on väliä 💶. Ja jos et jakele sisältöäsi, tarvitaan jotain todella tymäkkää sanottavaa. 💥 Joka kerta kun totean etteivät yrityksen orgaaniset postaukset somessa tavoita juuri ketään, koska ketään ei lähtökohtaisesti voi kiinnostaa jos viesti ei ylipäätään tavoita heitä, saan murhaavia katseita osakseni. Sisältöön on panostettu usein paljonkin, mutta jakelu on jäänyt eikä tuloksia synny. Ensin loukkaannutaan, sitten puolustellaan. Luvut kuitenkin puoltavat väitettäni ja niitä on syytä katsoa – ja sen jälkeen peiliin. Oliko syy jakelun puutteessa vai sisällössä – vai molemmissa?

Sisällöllä on kuitenkin paremmat elinolosuhteet, jos joku näistä täyttyy:

✔️ Jos yritys viestii kuten ihminen ja nimenomaan ihmiselle, ei toiselle yritykselle, voidaan päästä tasolle, joka aidosti kiinnostaa. Logo ei ole ihminen ja ihmisiä kiinnostaa toiset ihmiset. Tämä yhtälö on haastava, mutta ei mahdoton ratkaista.

✔️ Pitää olla jotain merkittävää sanottavaa – mielellään teko, jolla on yhteiskunnallista merkitystä. Täksi teoksi ei riitä kravattikaulaisten miesten kättelykuvalla höystetty yhteistyösopimus, joka koskettaa korkeintaan kuvassa pönöttäjiä. Parempana esimerkkinä UPM:n palkkatasa-arvotyö, jossa tekoäly otettiin fiksaamaan sukupuolten väliset selittämättömät palkkaerot 👉🏼 teko, joka koskettaa vähintään puolta väestöstä.

✔️ Pitää olla jotain, mistä työntekijät ovat oikeasti ylpeitä. Sana kiirii kyllä. Edellä mainittu esimerkki toimii tässäkin, olen kertonut teosta täällä moneen kertaan rinta rottingilla – enkä ole ainoa.

✔️ Aktiivinen dialogi. Upea keino olla läsnä muutenkin kuin omaa agendaa suoraan tyrkyttämällä. Samalla myös sairaan vaikeaa ja vaatii tekijältään (yleensä se some-asiantuntija, joka saa viimeisenä tiedon kaikesta tärkeästä, eikä ehdi kunnolla valmistella mitään fiksua reagointia) sekä yritykseltä nopeita hoksottimia ja uskallusta olla jotain mieltä. Oman kokemuksen mukaan homma kyykkää lähes aina yrityksen kyvyttömyyteen muodostaa mielipiteitä ajankohtaisista asioista – ainakaan nopeasti. Ja puff, tilanne menee ohi.

✔️ Sisällön pitää tarjota jotain lisäarvoa kuluttajalleen: uutta tietoa, näkökulmaa, havaintoja, iloa, hyötyä. Tämä pätee toki kaikkiin edellä mainittuihinkin ☝🏼 ja on tavallaan ”helpoin” toteuttaa. Vaatii kohderyhmäymmärrystä ja rönsyjen karsimista: what’s in it for me -arviointi kohderyhmän näkövinkkelistä on tärkeää.

Yllä mainittujen kaltaiseen viestintään kannattaa panostaa, etenkin jos budjetti on tiukilla. Näissäkin on silti hyvä varmistaa viestin kattavuus jakelulla, sillä orgaanisesti toimiva viesti, jonka jakeluun panostetaan, peittoaa semi ok:n viestin mainonnan mennen tullen.

Jakelulla eli rahalla on siis väliä. Ja teille, jotka nyt jupisette, että ”niih, rahalla 💩 sisältökin saadaan lentämään” kerron, että ei. Pökäleestä ei saa konvehtia, vaikka kuinka kiillottaisi tai käärisi seteleihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: